SKIHOPBAKKEN I FUGLSANG

© Fredericias Historie v. Erik F. Rønnebech

Hopbakken eksisterede fra 1949 til ca. 1955 og lå i området kaldet Bjergbakkerne.
I årene efter den var bygget blev der holdt en hel del stævner derude. Herefter blev den stort set ikke benyttet og var til sidst så farlig at kravle op i på grund af råd, at den måtte fjernes, og hermed var Fredericias korte æra som skihopby endegyldig slut. Det var skovfoged Harald Jensen der tog initiativet til bakken, og han var selv medlem af skiklubben.
Selve hoppet var kun ca. 50cm. højt og lavet af to jernbanesveller lagt på siden oven på hinanden.
Trætårnet hopperne startede fra var ca. 8m højt, og når man stod oppe i tårnet og kiggede ned mod hoppet, så det ret frygtindgydende ud.
De af hopperne der klarede turen, standsede et stykke ude i engen, hvor dådyrerne nu går, men det var langt fra alle der nåede så langt. Her stod også tilskuerne placeret. Lidt neden for selve hoppet var bygget et lille tårn, hvorfra dommerne og folk fra pressen kunne overvære hoppene.
Står man på stien neden for bakken hvor hopperne landede, kan man stadig se konturerne af den i terrænet, selv om den nu er overgroet med træer.

Når du står på toppen af bakken ved cachen og kigger ned ad bakken så forestil dig at stå 8 m højere oppe. Det var ikke for tøsedrenge. ©  Erik F. Rønnebech, Landlystvej 5B, DK - 7000 Fredericia, Tlf:+45 2099 3286